Menu

Predare si recuperare masina :Livrarea si restituirea autoturismului inchiriat se face la locul, data si ora stabilita de catre client si mentionata in contractul de inchiriere, fara costuri sau tarife suplimentare pe raza orasului Deva. Autoturismul inchiriat va fi predat clientului in conditii generale bune, fara defectiuni ascunse, orice informatie asupra conditiilor de prezentare ale autoturismului fiind facuta in contract. Clientul va returna autoturismul inchiriat impreuna cu actele, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizate in contractul de inchiriere. Pentru o eventuala intarziere de pana la 1 ora anuntata in prealabil, nu se percepe nici o taxa, iar pentru ceea ce depaseste acest termen dar nu mai mult de 24 ore locatarul va plati inca o zi de inchiriere. Orice intarziere va fi anuntata telefonic cu minim 24 ore inaintea orei de returnare a autoturismului prestabilita in contract. In caz contrar, locatorul are dreptul sa retina garantia si sa declare organelor competente (Politia Municipiului Deva) furtul autoturismului. La expirarea duratei de inchiriere, prezentul contract devine nul de drept daca nu s-a convenit altfel.


Utilizarea autoturismului:Obligatiile clientului :
1 Clientul se angajeaza sa conduca vehiculul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice.
2 Masina va fi condusa numai pe drumuri nationale sau europene marcate corespunzator.
3 Este interzisa conducerea masinii inchiriate pe drumuri de tara neasfaltate nemarcate,paduri sau drumuri forestiere.
4 Va pastra in permanenta cheile si talonul asupra sa atunci cand nu se afla in autoturismul inchiriat si nu le va incredinta altei persoane care nu figureaza in contractul de inchirieri masini.
5 Nu va supraincarca autoturismul inchiriat si nu-l va folosi pentru transport marfa.
6 Nu va folosi autoturismul inchiriat in curse, teste, sau pentru a impinge sau remorca alte vehicule sau remorci.
7 Nu va efectua reparatii asupra autoturismului inchiriat decat la un service autorizate si numai cu acordul si conform cu instructiunile proprietarului, plata lucrarilor efectuate, rambursandu-se pe baza prezentarii facturii eliberate pe numele proprietarului, insotita de devizul de reparatii
8 Nu va lasa masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaj) cu cheile in contact.
9 Va utiliza autovehiculul inchiriat in concordanta cu instructiunile de folosire ale autoturismului inchiriat, emise de catre producatorul acestuia.


Asigurari pentru inchirieri autoVehiculul inchiriat este asigurat pentru eventualele daune cauzate tertilor numai pentru perioada de inchiriere specificata in Contractul de Inchiriere. Daunele suferite de vehiculul inchiriat, din vina clientului,sau cu autor necunoscut sunt asigurate. In caz de accident este obligatorie instiintarea proprietarului si declararea la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizare de reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti vinovat dar nu sunteti implicat, daca partea responsabila nu este identificata (exemplu: daune in parcare in lipsa dvs). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile totale de reparatii. Conducerea sub influenta alcolului, drogurilor, de catre conducatorul desemnat atrage suportarea consecintelor legii(Asigurarea casco nu mai este valabila)In cazul in care autoturismul inchiriat nu va fi inapoiat in aceleasi conditii ca la livrare, caz in care asigurarea nu despagubeste pagubele din vina clientului (ex. a condus sub influenta alcolului, narcoticelor sau alte substante), acesta va fi obligat la plata integrala a autoturismului avariat.Dupa expirarea contractului de inchiriere,clientul ramane responsabil pt plata defectiunilor constatate ulterior.


JurisdictieOrice litigii ce vor aparea in derularea prezentului contract, vor fi supuse instantelor competente.Partile convin ca prezentul contract sa constituie TITLU EXECUTORIU pentru incasarea sumelor restante, urmand a se proceda la executarea silita fara somatie.


SUNT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE PREZENTATE MAI SUS.